Designed and built with care, filled with creative elements

Εργαστήριο Σεναρίου – Σενάριο ταινίας μικρού μήκους
Top

Εργαστήριο Σεναρίου – Σενάριο ταινίας μικρού μήκους

About this course

 

Κύριος στόχος του μαθήματος είναι η εφαρμογή της γνώσης που απέκτησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στα άλλα δύο μαθήματα του εξαμήνου. Στο εργαστήριο αυτό, οι φοιτητές οδηγούνται μέσω μιας επαγγελματικής διαδικασίας ανάπτυξης σεναριακού λόγου, ακολουθώντας όλα τα στάδια συγγραφής (premise, synopsis, outline, step outline ή/και treatment) από την αφετηριακή ιδέα σε ένα σενάριο διάρκειας περίπου πέντε (5) λεπτών και σε σενάριο διάρκειας περίπου δεκαπέντε (15) λεπτών.

Με αφορμή τα σενάρια των φοιτητών κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, εξετάζονται σε εφαρμοσμένο επίπεδο επιμέρους θέματα σεναριογραφίας που αφορούν τις μικροαφηγήσεις. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από συναντήσεις με σεναριογράφους, επιμελητές σεναρίου, παραγωγούς και σκηνοθέτες που έχουν υπηρετήσει το είδος της μικρού μήκους ταινίας. Σε ορισμένους από αυτούς, οι φοιτητές παρουσιάζουν τα σενάριά τους και δέχονται συμβουλές για επιμέρους θέματα (ανάπτυξη των χαρακτήρων, δομή, διάλογο κ.λπ.).

Η εργασία οργανώνεται σε μικρές ομάδες, ενθαρρύνεται η συνεργασία και το γράψιμο ως μέλος ομάδας. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τόσο τις ατομικές συνθετικές/συγγραφικές τους δεξιότητες όσο και την αναλυτική τους ικανότητα επιμελούμενοι τα σενάρια των συναδέλφων τους. Τα παραχθέντα σενάρια αποτελούν μέρος του portfolio που δημιουργούν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και αποσκοπεί σε μελλοντική επαγγελματική χρήση.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο